Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 937 7057
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 937 7057

Bemutatkozás

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság 1953. október 1-jén kezdte meg működését Gyulai Vízügyi Igazgatóság néven. Időközben sok változás történt a működés és a feladatok tekintetében, de azóta is elkötelezetten szolgáljuk a vízgazdálkodás ügyét a Körös-vidéken. Kollektívánk igen összetartó az igazgatóságon és az ágazaton belül egyaránt.

Működési területünkön - a természeti adottságok miatt - különleges jelentősége van a vizeknek, a vízgazdálkodásnak. A térség gazdasági fejlődése, tőkevonzó képességének növelése egy fenntartható területfejlesztési stratégia megvalósítása nem nélkülözheti a vízgazdálkodási adottságok figyelembevételét, tudatos kiaknázását, melyért folyamatosan dolgozunk.

Központunk Gyulán van, ezen kívül négy telephelyünk található a megyében, a Gyulai-, a Szeghalmi- és a Szarvasi Szakaszmérnökség, valamint a Műszaki Biztonsági Szolgálat.

Honlapunkon igyekszünk minden működésünkkel kapcsolatos kérdésre választ adni, hasznos információkkal szolgálni a tematikus menüpontok alatt. Friss híreinket nemcsak ezen a felületen hanem Facebook oldalunkon is olvashatják, hogy minél közelebb vigyük „vízügyünket” a működési területünkön élőkhöz.

Kellemes olvasást kívánok!

Szabó János igazgató