Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 937 7057
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 937 7057

Vízügyi objektumazonosítás vízjogi engedélyezési eljáráshoz

Tisztelt Kérelmezők!

A 72/1996. (V.22) a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 01-től megváltozott.  A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és Vízügyi Objektumazonosító nyilatkozat kérelme, valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelemnek új felülete lett. Amennyiben Ön E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy), vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy kérjük, kérelmét a https://vizek.vizugy.hu elektronikus felület felkeresésével, annak kitöltésével indítani szíveskedjék.

Azon természetes személyek esetében, akik vízügyi hatósági eljárás keretében a papír alapú ügyintézést választják a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a kérelmek beadásához ügyfélfogadási lehetőséget biztosít hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön (munkanapokon) reggel 9 és 11 óra között, a 2. emeleten a régi épület 27., és az új épület 23. számú irodában. A személyes ügyintézésre be kell jelentkezni és időpontot szükséges foglalni. Időpont foglalására kedden és csütörtökön (munkanapokon) reggel 9 és 11 óra között a 06 (66) 526-400 telefonszámon a 22-138, vagy 22-172 melléken van lehetőség.

A papíralapú ügyintés során kérjük, hozza magával az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó kérelmét (amelynek része a „Létesítményazonosítási űrlap”), és minden a kérelemhez kapcsolódó előzményt (érvényes vízjogi engedélyt), műszaki dokumentációt, amely a 41/2017. (XII.29) BM rendelet a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról szóló rendelkezés alapján van összeállítva.

Kérelmek elindításához esetlegesen szükséges segítség vagy tájékoztatás kérése kedden és csütörtökön (munkanapokon) 9 és 11 óra között a 06 (66) 526-400 telefonszámon a 22-138, vagy 22-172 melléken, vagy bármely időpontban elektronikus levél írásával a letesitmenyazonositaskovizig.hu email címen van lehetőség.

A titkarsagkovizig.hu és a letesitmenyazonositaskovizig.hu email címen hivatalos vagyonkezelői, adatszolgáltatási vagy objektumazonosítási kérelme indítására a továbbiakban nem lesz lehetőség
A https://vizek.vizugy.hu felület elérhetőségében tapasztalható problémák jelzése az Országos Vízügyi Főigazgatóság felé lehetséges a vizek.ufovf.hu elektronikus címen.