Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 937 7057
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 937 7057

Víz Világnap - pályázat

wwd pályázat 2024 fekvő.jpg

VIZES TÁRSAS

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság pályázatot hirdet gyulai óvodai csoportok és alsó tagozatos általános iskolai osztályok részére a Víz Világnapja alkalmából.

A víz világnapján mindannyiunknak össze kell fognunk a vízért, mi most arra kérünk benneteket, hogy készítsetek egy társasjátékot, természetesen egy vizes kalanddal a főszerepben. 

A víz világnapi jelmondat ebben az évben arra hívja fel a figyelmet, hogy az éghajlatváltozás hatásainak fokozódásával és a Föld népességének növekedésével sürgősen szükség van arra, hogy az országokon belül és az országok között is összefogjunk legértékesebb erőforrásunk védelme és megőrzése érdekében. Ha kevés vagy szennyezett a víz, vagy ha az emberek egyenlőtlenül vagy egyáltalán nem jutnak hozzá, az komoly feszültségeket okozhat. Ha együttműködünk a víz ügyében, akkor elősegítjük a harmóniát és jólétet teremtünk, hiszen a víz nem csupán egy olyan erőforrás, amelyért versengeni kell - hanem emberi jog, amely az élet minden területéhez szükséges.

Alkosson együtt az osztály/csoport! Készítsetek olyan társasjátékot, melyet a víz inspirál. A pályázathoz mellékeljétek a szükséges kellékeket, és egy egyszerű játékszabályt is a pedagógusok segítségével. Bármilyen technikával készíthetitek, és az anyaghasználatra sincs megkötés.

Csoportonként/osztályonként 1 társasjáték készíthető, melyet a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál adhattok le a Gyula, Városház u. 26. szám alatt. A pályázathoz kérjük csatolni a pályázó óvoda/iskola nevét, a csoport/osztály megnevezését, és a beküldő pedagógus nevét.

1. kategória: gyulai óvodás csoportok
2. kategória: gyulai általános iskolások 1-4. osztály

Mindkét kategóriában 2-2 csoportot/osztályt díjazunk, akik szuper társasjátékokkal lesznek gazdagabbak.

Beküldési határidő: 2024. március 14. (csütörtök)

Az eredményhirdetésre 2024. március 22-én, a Víz Világnapján kerül sor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság által szervezett városi rendezvényen.

A pályázaton való indulással a pályázó, illetve törvényes képviselője beleegyezését adja a pályázat benyújtásához kért adatok kezeléséhez. A pályázat adatkezelési információi letölthetőek innen.

A pályázati kiírás letölthető innen.